Opis
Alergia na pokarmy (mleko krowie, jaja kurze, soję) najczęściej przebiega pod postacią atopowego zapalenia skóry (AZS) . AZS to przewlekłe i nawrotowe zmiany skórne. Charakteryzuje się intensywnym świądem, suchością skóry oraz okresowo zmianami zapalnymi i wysiękowymi.
Latopic 90 kaps
LATOPIC® jest preparatem przeznaczonym do postępowania dietetycznego w alergii pokarmowej i atopowym zapaleniu skóry (AZS). Zawiera 3 polskie, żywe i opatentowane szczepy bakterii kwasu mlekowego z rodzaju Lactobacillus, których bezpieczeństwo i skuteczność zostało potwierdzone wieloletnimi badaniami. LATOPIC® przeznaczony jest dla niemowląt, dzieci i osób dorosłych. Produkt należy stosować pod nadzorem lekarza. Wskazane jest ostrożne stosowanie bakterii kwasu mlekowego u niemowląt z ciężkim upośledzeniem odporności. Preparat jest żywnością niekompletną. Nie może być stosowany jako jedyne źródło pożywienia. Nie należy stosować go pozajelitowo.
Skład
1 kapsułka zawiera: maltodekstryna, składnik kapsułki – żelatyna, 1 miliard liofilizowanych bakterii kwasu mlekowego w następujących proporcjach: 50% Lactobacillus casei ŁOCK 0919, 25% Lactobacillus rhamnosus ŁOCK 0908, 25% Lactobacillus rhamnosus ŁOCK 0900, barwnik kapsułki – dwutlenek tytanu, przeciwutleniacz – kwas askorbinowy. 100g produktu zawiera:- wartość energetyczna 370kcal/1571kJ,- tłuszcz 0g (w tym: kwasy tłuszczowe nasycone 0g), węglowodany 69g (w tym: cukry 18,9g), białko 23g, sól 0,42g,- szczepy bakterii: Lactobacillus casei ŁOCK 0919, Lactobacillus rhamnosus ŁOCK 0908, Lactobacillus rhamnosus ŁOCK 0900 – 327 miliardów.porcja produktu (1 kapsułka) zawiera:- wartość energetyczna 1,13kcal/4,81kJ,- tłuszcz 0g (w tym: kwasy tłuszczowe nasycone 0g), węglowodany 0,211g (w tym: cukry 0,058g), białko 0,07g, sól 0,0013g,- szczepy bakterii: Lactobacillus casei ŁOCK 0919, Lactobacillus rhamnosus ŁOCK 0908, Lactobacillus rhamnosus ŁOCK 0900 – 1 miliard.
Informacje dla pacjenta
Przeciwwskazania: Nadwrażliwość na substancję czynną lub na którąkolwiek substancję pomocniczą. Wskazane jest ostrożne stosowanie bakterii kwasu mlekowego u niemowląt z ciężkim upośledzeniem odporności. Warunki przechowywania: Przechowywać w lodówce ( 2-8ºC), w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią. Uwaga! Jeżeli produkt przechowywany jest poza lodówką w temperaturze do 25 ºC, należy go spożyć w ciągu 2 tygodni. Dodatkowe informacje: Produkt bezglutenowy. Nie zawiera białka mleka i laktozy.
IBSS Biomed Alergia
craft online
, kurtka pikowana czarna meska
, sandały chłopięce 38
, kurtka holograficzna dla dzieci
, siłownia olsztyn poprzeczna
, buty do 200 zl
, hemoroidy a siłownia
, plany treningowe za darmo siłownia
, trap sport
, meble ogrodowe z daszkiem
, rami zoo
, buty trekkingowe alpinus
, kurka przeciwdeszczowa
, siłownia chylonia
, torba plażowa adidas
, klapki damskie basenowe
, życzenia wielkanocne siłownia
, abec7
, buty meskie merrell
, nirth face
, jack wolfskin kurtka zimowa
yyyyy